Hur går det till / Priser

Här finner ni all information om processen och priser

Hur det går till

Bokning

Ni bokar en dag för mustning genom att kontakta oss via vårt kontaktformulär.

Bekräftelse

Vi återkommer till er med en bekräftelse av bokningen och vilken datum/tid vi kommer

Inför mustningsdagen

Ni samlar/plockar alla äpplen ni önskar bli mustade.

Mustningsdagen

Vi kommer hem till er och tvättar, krossar och pressar era äpplen till fantastisk must. Om man vill ha rå must, så fungerar det bra.

Pastörisering

Vi pastöriserar alltid musten om inget annat önskas innan vi tappar upp den.

Upptappning

Vi använder oss av snygga och smidiga "Bag in box"-lådor á 3 liter.

Musten

Ni behåller all must och får den alltid samma dag som vi är hos er. Och glöm inte att njuta av er egna must.

Fina äpplen i en trälåda, ska bli äppelmust.

Priser

110 kr per Bag-In-Box (3 liter)

Pris för eget kärl: ? kr/liter

Opastöriserad must: i eget kärl ? kr/liter

Vi köper din dina äpplen för 4,5 kr/kg

Milkostnad från företagets hemadress tillkommer, 40 kr/mil

Bra att veta

Här kommer lite mer detaljerad information inför vårt besök hos dig

Bokning

Glöm inte att fylla i vilken adress som vi ska komma till när ni fyller i vårt kontaktformulär. Skriv gärna på ungefär hur mycket äpplen ni har. 1 Ica-kasse rymmer ca 10-12 kg äpplen. Skriv gärna om ni har päron som ni också vill få mustade ihop med era äpplen.

Bekräftelse

När vi har fått er förfrågan, så bokar vi in er i vår kalender. Vi skickar ut en bekräftelse till er. I bekräftelsen så står datum och tid plus praktisk information inför vårt besök hos er.

Inför mustningsdagen

För att vi ska kunna komma till er och musta era fina äpplen så behöver vi tillgång till vatten (drickbart vatten), el (230v eller 3-fas) utomhus och ett plant underlag. Äpplena får inte komma från djurhagar. De får inte heller vara ruttna eller mögliga.

Mustningsdagen

På mustningsdagen behöver ni inte vara hemma. Men om ni är det så får ni jättegärna komma ut och se processen. Vid behov så kommer vi behöva starta ett litet elverk. Därför så kan det låta lite mere från musteriet en kortare tid.

Pastörisering

Vi värmer upp den färdigpressade musten till ca 80 grader. Vi pastöriserar musten för att döda bakterier och mikroorganismer som kan bildas under lagring. Genom att pastörisera äppelmusten förlängs hållbarheten och gör det möjligt att förvara musten i rumstemperatur. Dessutom bevaras den goda smaken

Upptappning

Våra "Bag in box"-lådor rymmer 3 liter. En oöppnad ''Bag in box'' står sig 1 år i svalt utrymmer och en öppnad i 1 månad i kylskåpet.

Musten

När vi är klara så lämnar vi den färdiga must hemma hos dig. En faktura skickas några dagar senare till den angiva e-mailadress som ni har gett oss.