Hur går det till / Priser
Här finner ni all information om processen och priser
Hur det går till
Bokning
Ni bokar en dag för mustning genom att kontakta oss via vårt kontaktformulär.
Bekräftelse
Vi återkommer till er med en bekräftelse av bokningen och vilken datum/tid vi kommer
Inför mustningsdagen
Ni samlar/plockar alla äpplen ni önskar bli mustade.
Mustningsdagen
Vi kommer hem till er och tvättar, krossar och pressar era äpplen till fantastisk must. Om man vill ha rå must, så fungerar det bra.
Pastörisering
Vi pastöriserar alltid musten om inget annat önskas innan vi tappar upp den.
Upptappning
Vi använder oss av snygga och smidiga "Bag in box"-lådor á 3 liter.
Musten
Ni behåller all must och får den alltid samma dag som vi är hos er. Och glöm inte att njuta av er egna must.

Priser
110 kr/per Bag-In-Box 3 liter
Pris för eget kärl: 30 kr/liter
Opastöriserad must: i eget kärl 25 kr/liter
Vi köper gärna din äpplen för 4,5 kr/kg
Milkostnad från och till företagets hemadress tillkommer med 55 kr/mil
Bra att veta
Här kommer lite mer detaljerad information inför vårt besök hos dig
Bokning
Bokning sker via formuläret på vår hemsida. Ange gärna en uppskattning av mängden äpplen ni har – som referens rymmer en vanlig ICA-kasse cirka 10–12 kg. Om ni även har päron som ni önskar musta tillsammans med äpplena, får ni gärna nämna det i formuläret.
Bekräftelse
När vi har mottagit er förfrågan bokar vi in er i vår kalender. En bokningsbekräftelse skickas ut några dagar senare, där ni får information om datum, tid samt praktiska detaljer inför vårt besök hos er.
Inför mustningsdagen
För att vi ska kunna musta era äpplen på plats behöver följande förutsättningar vara uppfyllda: Tillgång till dricksvatten. Tillgång till el utomhus (230V eller 3-fas). Ett plant och stabilt underlag för utrustningen. Observera att äpplena inte får komma från områden där djur vistas (t.ex. beteshagar), och de ska vara fria från röta och mögel.
Mustningsdagen
Ni behöver inte vara hemma under mustningsdagen. Om ni är på plats är ni dock varmt välkomna att komma ut och titta på hur processen går till. Observera att vi vid behov kan komma att starta ett mindre elverk, vilket kan medföra ett visst ljud från musteriet under en kortare stund.
Pastörisering
Efter pressning värms musten upp till cirka 80 grader för pastörisering. Syftet med pastöriseringen är att eliminera bakterier och mikroorganismer som annars kan utvecklas under lagring. Genom denna process förlängs mustens hållbarhet, vilket gör att den kan förvaras i rumstemperatur – samtidigt som den friska, goda smaken bevaras.
Upptappning
Våra ”Bag-in-Box”-förpackningar har en volym på 3 liter. En oöppnad förpackning håller sig i upp till ett år om den förvaras i ett svalt utrymme. Efter öppning rekommenderas att musten förvaras i kylskåp och förbrukas inom en månad.
Musten
När mustningen är slutförd så lämnar vi den färdiga musten hemma hos er. Faktura skickas därefter inom några dagar till den e-postadress ni har angivit.